NoutatiStudenti
 

 

 

 
 

 

Cultura 2007-2013: Componenta 1 – Sprijinirea proiectelor culturale

 

 

Beneficiari

Valoare ajutor

Termen depunere

Operatori culturali, inclusiv intreprinderi culturale

C. 1.1. : 200.000 – 500.000 euro / an
C. 1.2.1. : 50.000 – 200.000 euro / proiect,
C. 1.2.2: 2.000 – 60.000 euro
C.1.3.: 50.000 – 200.000 euro/ proiect

C. 1.1. si 1.2.1: 1 octombrie al fiecarui an
C. 1.2.2: 1 februarie al fiecarui an
C. 1.3: 1 mai al fiecarui an (pâna in 2013 inclusiv)

 

Obiectiv


Contribuirea la punerea in valoare a spatiului cultural comun bazat pe o mostenire culturala similara, prin dezvoltarea cooperarii culturale intre operatorii culturali din statele participante la Program, cu scopul de a incuraja emergenta cetateniei europene


Finantatorul


Uniunea Europeana

Tarile participante la Program: statele membre ale UE, Croatia, Turcia, Serbia, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, statele SEE (Liechtenstein, Norvegia, Islanda)


Activitati eligibile

  • Componenta 1.1 - Proiecte multianuale de cooperare: proiecte care cuprind un numar de activitati culturale multianuale care au drept scop realizarea unei cooperari durabile si structurate intre operatorii culturali. Proiectele pot fi de tip sectorial sau transsectorial si trebuie sa urmeze un obiectiv global comun, bazat pe un acord de cooperare.
  • Componenta 1.2.1 - Proiecte de cooperare: proiecte culturale sectoriale sau transsectoriale de o durata mai scurta si de o amploare mai mica, al caror obiectiv sa fie explorarea cailor in vederea unei cooperari pe termen lung intre operatori culturali.
  • Componenta 1.2.2. - Traduceri literare ale operelor de fictiune, indiferent de genul literar (romane, basme, nuvele, piese de teatru, poezie, comedie etc.) ai caror autori sunt cetateni sau rezidenti ai unei tari participante la Program; limbile eligibile sunt limbile oficiale ale tarilor participante la Program si limbile moarte (latina si greaca veche).
  • Componenta 1.3 - Proiecte de cooperare cu tari terte. Proiectele eligibile sunt cele de cooperare culturala intre tari care participa la Program si tari tertecare au incheiat acorduri de asociere sau de cooperare cu UE, sub rezerva existentei prevederilor care vizeaza domeniul cultural.

 

Contributia beneficiarului


Minim 50%

Descarca
Ghidul Programului


 

 



 
 
  © Copyright 2007 DMP. All Rights Reserved. In(ter)spire